CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving wordt gesteund door de directie Eenvoudig Beter van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu & Programma Aan de slag met de Omgevingswet. De achtergrondbeelden op de website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


AGENDA
Jong Leefomgeving - Agenda

AGENDA

Open kerngroepbijeenkomst: de Rol van de raad onder de Omgevingswet

26 april

Datum: 26 april 2018

Tijdstip: 14.30 – 17.30 uur

Locatie: Nassauparc, Nassaulaan 11 te Den Haag

 

Tijdens deze open kerngroepbijeenkomst nemen we jong professionals mee in wat de Omgevingswet voor de nieuwe gemeenteraadsleden gaat betekenen en welk effect dit heeft op onze eigen, diverse, rollen waarin we werkzaam zijn.  Welke dwarsverbanden zijn er te leggen met de cultuurverandering binnen een gemeentelijke organisatie en de veranderende rol van de raad? En hun kunnen wij hier, als jong professional, van toegevoegde waarde voor zijn?

 

Woensdag 21 maart was het zover. De gemeenteraad verkiezingen. We kozen voor de aankomende vier jaar de raadsleden die richting gaan geven aan onze leefomgeving. Op zichzelf al een belangrijke taak. Maar voor de aankomende raadsleden wordt deze taak misschien wel nog belangrijker en complexer.

In de aankomeden raadsperiode wordt ook de Omgevingswet geïmplementeerd. Waar de afgelopen raadsperiode veel is geïnvesteerd in bewustwording, verdieping en voorbereiding, zal tot de inwerkintreding van de Omgevingswet in 2021 de nadruk komen te liggen op verandering, realisatie en verankering. Een behoorlijke opgave dus!

 

In de open kerngroep bijeenkomst op 26 april neemt Netwerk Jong Leefomgeving jonge professionals graag mee in de veranderende rol van raadsleden met de komst van de Omgevingswet. Wat betekent de Omgevingswet voor raadsleden en hebben zij voldoende handvatten om hier in de loop van 2018 al écht mee aan de slag te kunnen?

 

We hebben voor deze bijeenkomst 2 gastsprekers uitgenodigd die ons alles kunnen vertellen over de dilemma’s waar de raad voor staat.

 

Pascale Georgopoulou, werkt bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten binnen het Programma Invoering Omgevingswet, bespreekt met ons hoe het raadswerk van een gemeenteraadslid eruit ziet. Ze neemt ons mee in de verhoudingen van de raad ten opzichte van het college en de ambtelijke organisatie en geeft ons inzicht in de veranderende rol van de raad onder de omgevingswet.

 

Co Verdaas, mede grondlegger van de Omgevingswet en betrokken bij vele implementatietrajecten van de Omgevingswet op nationaal, regionaal en lokaal niveau, neemt ons mij in zijn kijk op de veranderende rol van de raad. Welke richting en keuzes vragen we van de toekomstige raadsleden? En hoe kunnen adviseurs, ambtenaren en andere jonge professionals in de leefomgeving hen ondersteunen om hun rol op de best mogelijk manier in te vullen.

 

Uiteraard kun je een interessante en interactieve sessie van ons verwachten, dus meld je snel aan via info@jongleefomgeving.nl! We zien je graag op 26 april!

 

Juul, Martha, Roel en AstridTerug

Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design