CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving is de afgelopen jaren gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 1 juli 2019 staat Netwerk Jong Leefomgeving op 'eigen' benen. De achtergrondbeelden op deze website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


AGENDA
Jong Leefomgeving - Agenda

AGENDA

HEMbrug - van munitiefabriek tot creatieve broedplaats!

30 oktober 2014 - vanaf 01:00u t/m u

Jong Leefomgeving presenteert.. 

HEMbrug, een voormalige munitiefabriek, wordt ontwikkeld tot leef- en werkgebied voor creatieve en innovatieve bedrijven. De locatie kent een unieke historie en ligt ideaal: midden in het groen, aan het water en Amsterdam op een steenworp afstand. Uitdaging is om het gebied, met belemmeringen als vervuilingen, geluidscontouren en achterstallig onderhoud van gebouwen, te transformeren naar een kansrijke locatie.

 

Omgevingswet & Pilot Omgevingsplan

De Omgevingswet biedt mogelijkheden om herontwikkeling en milieuregels op een vernieuwende manier te combineren. De gemeente Zaanstad heeft het terrein daarom aangemeld bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu voor een ‘pilot omgevingsplan’ om deze nieuwe mogelijkheden in de praktijk uit te proberen en zo de Omgevingswet verder vormgeven.

 

Programma

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee over deze bijzondere locatie en verdiepen we ons in de herontwikkeling, de nieuwe Omgevingswet en de pilot omgevingsplan en de rol van geoinformatiebeheer in dergelijke projecten.  

12:30 – 13:00    Inloop bij het HollandRoute huis

13:00 – 14:30    Presentatie over de herontwikkeling van het Hembrugterrein gevolg door een interactieve rondleiding over de locatie met gebruik van Story Maps (neem een smartphone of tablet mee)! – door Marjolein de Boer, projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf en werkzaam bij Projectbureau HEMbrug.

14:30 – 15:00    Pauze bij het HollandRoute huis

15:00 – 16:30    Inhoudelijk middagdeel met presentaties over:

 

  • De Pilot Omgevingsplan op het Hembrugterrein – door Gerard Menkhorst, projectleider bij het Rijksvastgoedbedrijf en werkzaam bij Projectbureau HEMbrug.
  • De Omgevingswet en het Omgevingsplan – door Maarten Engelberts, planjurist bij de gemeente Den Haag en beleidsmedewerker bij de directie Eenvoudig Beter van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.
  • Geo-ICT & Gebiedsontwikkeling - door Peter Vermeer, projectmanager herstructurering en herontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf en werkzaam bij Projectbureau HEMbrug en Jacco Wanders, adviseur geoinformatie bij TTE Consultants.

 

16:30 – 17:30    Afsluiting en borrel

 

Aanmelden?

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar info@jongleefomgeving.nl met je naam, organisatie en leeftijd. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. 

 

Aankondiging

Bekijk de aankondiging van de bijeenkomst via onderstaande link.


Bezoek de website van HEMbrug - van munitiefabriek tot creatieve broedplaats!

Terug

Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design