CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving is de afgelopen jaren gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 1 juli 2019 staat Netwerk Jong Leefomgeving op 'eigen' benen. De achtergrondbeelden op deze website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


AGENDA
Jong Leefomgeving - Agenda

AGENDA

Hoe organiseren we omgevingskwaliteit met de Omgevingswet?

24 april 2019

Datum: 24 april 2019

Locatie: Papenstraat 7, Delft

 

Het bereiken en in stand houden van een goede omgevingskwaliteit is, naast een veilige en gezonde leefomgeving, opgenomen als centrale doelstelling in de Omgevingswet (artikel 1.3 OW). Alleen de manier waarop dit in de wet is geregeld roept discussie op, lees daar hier meer over. Tijdens de bijeenkomst gaan we actief onderzoeken op welke manier omgevingskwaliteit georganiseerd kan worden binnen het integrale proces dat de Omgevingswet beoogt.

 

Wil je meer weten over omgevingskwaliteit en/of wil je ervaren wat integraal werken inhoudt onder de Omgevingswet? Meld je dan nu aan voor deze netwerkbijeenkomst. 

 

Programma

De bijeenkomst vind plaats op 24 april op kantoor van Jeanne Dekkers Architecten, Papenstraat 7 in Delft! Het programma is als volgt:

  • 14.00 - 14.30     inloop
  • 14.30 - 14.40     Inleiding en programma van de dag – Juul Osinga (Netwerk Jong Leefomgeving)
  • 14.40 - 15.10     Ontwikkeling omgevingskwaliteit en dilemma met de Omgevingswet – Bas Schout (Federatie Ruimtelijke Kwaliteit)
  • 15.10 - 15.20     Introductie JONGfrk en terugblik ‘botsproef’ 27 september 2018 – Sander van Venetie (JONGfrk)
  • 15:20 - 17.00     Workshop over integraal werken met de Omgevingswet en de rol van Omgevingskwaliteit daarin (onder leiding van Jeanne Dekkers Architecten)
  • 17:00 - 17.15     Afronding en reflectie op workshop
  • 17.15 - 18.00     Borrel

Aanmelden kan nu al via de knop onderaan deze pagina!

 

Netwerk Jong Leefomgeving & JONGfrk

Deze netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door Netwerk Jong Leefomgeving en JONGfrk.

 

JONGfrk is het jongeren netwerk van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit zet zich in voor het bevorderen van de schoonheid van dorp, stad en landschap. JONGfrk onderzoekt methoden om omgevingskwaliteit te organiseren door actief aan de slag te gaan met cases. Op 27 september jl. kwamen zij bij elkaar om te onderzoeken of het meerwaardegesprek een geschikt proces-instrument is om omgevingskwaliteit te borgen onder de Omgevingswet. Dit leverde inzichten op, maar ook nieuwe vragen (zie hier het verslag van de bijeenkomst). Daarom wisselen zij graag van gedachten met het netwerk Jong Leefomgeving en gaan we tijdens deze bijeenkomst aan de slag met dit thema. We bespreken wat omgevingskwaliteit precies is, waar het vandaan komt, welke dilemma’s en kansen er met de Omgevingswet zijn en onderzoeken we op een actieve manier hoe die te benaderen.

 

Netwerk Jong leefomgeving is het netwerk voor jonge professionals die al met de Omgevingswet aan de slag zijn! Netwerk Jong Leefomgeving is in 2012 opgericht in samenwerking met het toenmalige Ministerie van Infrastructuur en Milieu om de betrokkenheid van jonge professionals bij de totstandkoming van de Omgevingswet te vergroten. Sinds 2016 werkt Netwerk Jong Leefomgeving samen met de programmadirectie ‘Aan de slag met de Omgevingswet’, een samenwerking tussen het rijk, de provincies, de waterschappen en de gemeenten. De Omgevingswet is daarom een belangrijk thema binnen het netwerk en niet voor niets: De Omgevingswet beoogt een fundamentele verandering van de wijze waarop Nederland omgaat met maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken, jonge professionals kunnen en willen daar een bijdrage aan leveren. Netwerk Jong Leefomgeving is inmiddels gegroeid tot een netwerk met ruim 300 leden met veel verbindingen met andere jong professional netwerken, zoals JONGfrk.

 

Meld je aan via de onderstaande knop!


Bezoek de website van Hoe organiseren we omgevingskwaliteit met de Omgevingswet?

Terug

Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design