CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving is de afgelopen jaren gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 1 juli 2019 staat Netwerk Jong Leefomgeving op 'eigen' benen. De achtergrondbeelden op deze website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


NIEUWS
Persbericht - Jonge professionals werken samen in het Jaar van de Ruimte!

NIEUWS

Persbericht - Jonge professionals werken samen in het Jaar van de Ruimte!

Dinsdag 20 januari 2015 hebben 10 netwerken voor jonge professionals op het gebied van de leefomgeving hun samenwerking bekrachtigd. Zij willen in het kader van het Jaar van de Ruimte een gezamenlijk statement maken over de ruimtelijke toekomst van Nederland. De samenwerking is een initiatief van Netwerk Jong Leefomgeving.

 

Netwerk Jong Leefomgeving

Netwerk Jong Leefomgeving is in 2012 opgericht om een podium te bieden voor jonge professionals die werken aan de integrale kwaliteit van de leefomgeving. Een van de ambities van het netwerk is om de samenwerking tussen netwerken voor jonge professionals te stimuleren. Deze ambitie sluit naadloos aan bij de uitgangspunten van de nieuwe Omgevingswet, die uitgaat van een integrale benadering van alle aspecten die de leefomgeving bepalen. Het netwerk is daarom geadopteerd door de directie Eenvoudig Beter (Ministerie van Infrastructuur en Milieu), de mensen achter de Omgevingswet.

 

Samenwerking tussen ‘netwerken voor jonge professionals’

De huidige praktijk is sectoraal georganiseerd en dat zie je terug in de wijze waarop (kennis)netwerken zijn georganiseerd. Nieuwe maatschappelijke en ruimtelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie en duurzaamheid, vragen echter om integraliteit, samenwerking en verbinding tussen aspecten. 10 netwerken voor jonge professionals gaan de uitdaging aan om hier samen invulling aan te geven. Jong zijn, dat is wat deze netwerken en professionals nu al verbindt! Jong zijn betekent ook open staan voor verandering, nieuwe uitdagingen en onbevangenheid. Deze kwaliteiten zijn essentieel voor het integraal benaderen van de leefomgeving.

 

De komende weken wordt een plan uitgewerkt voor een gezamenlijke, integrale ‘jonge’ activiteit in het kader van het Jaar van de Ruimte. Tijdens het Jaar van de Ruimte, een initiatief van enkele personen onder meer werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu & Platform 31, staat het debat over de ruimtelijke toekomst van Nederland centraal.

 

Deelnemende netwerken

De deelnemende netwerken zijn: BNSP jong professional, De Jonge Veranderaars, Jonge Honden, JongGeo, Jong KNW, Jong Leefomgeving, Jong STRONG, Stadswerk young professional, VVM Jong, YURPS.

 

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact op nemen met het bestuur van Netwerk Jong Leefomgeving: via bestuur@jongleefomgeving.nl (voorzitter: Juul Osinga) of de website www.jongleefomgeving.nl

 

Een pdf-versie van het persbericht is hier te downloaden.Terug
Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design