CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving is de afgelopen jaren gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 1 juli 2019 staat Netwerk Jong Leefomgeving op 'eigen' benen. De achtergrondbeelden op deze website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


NIEUWS

NIEUWS

Wat is de meerwaarde van de Omgevingsvisie?

Het is vooralsnog onzeker of het verplicht wordt voor gemeenten om een Omgevingsvisie op te stellen. We zijn benieuwd wat de meerwaarde van zo’n visie kan zijn. Tijdens de kerngroepsessie van Jong Leefomgeving, op 2 juni, staat de meerwaarde van de Omgevingsvisie in relatie tot het Omgevingsplan centraal.

 

Ter introductie zal Derk-Jan Verhaak (werkzaam bij Rho adviseurs en pilotcoach omgevingsvisie Uden) zijn ervaringen met de kerngroep delen. Aansluitend zal Bas Snoeker vertellen over de voorlopige resultaten van zijn onderzoek naar de Omgevingsvisie waar hij voor zijn master Planologie mee bezig is. Hierna zal de kerngroep zich buigen over het vraagstuk. De uitkomsten van de kerngroepsessie komen als verslag op de website van Jong Leefomgeving. De resultaten zullen we tevens toezenden aan de directie Eenvoudig Beter van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

 

Programma en locatie

16:00 - Inloop (koffie/thee)

 

16:15 - Opening & Terugblik resultaten vorige kerngroep

 

16:30 - Start inhoudelijke sessie

De omgevingsvisie

presentatie Derk-Jan Verhaak, Rho adviseurs en pilotcoach Omgevingsvisie Uden

 

Masteronderzoek Omgevingsvisie, een tussenstand

Presentatie Bas Snoeker, masterstudent Planologie Universiteit Utrecht en auteur blog ‘Gemeenten benutten kracht bewonersinitiatieven onvoldoende’

 

17:15 - Zelf aan de slag

In groepsverband gaan jullie zelf aan de slag met de centrale vraag.

 

18:00 - Terugkoppeling groepen  en eten

19:00 - Afsluiting

 

Locatie

Rho adviseurs

Delftseplein 27b

3013 AA  RotterdamTerug
Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design