CONTACT

Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen met ons.Zet een vinkje in het vakje:

BEDANKT

Bedankt !

 

Het netwerk Jong Leefomgeving is de afgelopen jaren gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds 1 juli 2019 staat Netwerk Jong Leefomgeving op 'eigen' benen. De achtergrondbeelden op deze website zijn aan ons beschikbaar gesteld door de VPRO en zijn opgenomen in het kader van het televisieprogramma Nederland van Boven. 

 

Wij danken al onze samenwerkingspartners voor hun bijdrage!

 

Het bestuur van Jong Leefomgeving


NIEUWS

NIEUWS

Why so serious?!

Op 26 juni speelden we de Serious Game Omgevingswet bij de gemeente Den Haag. De gemeente Den Haag gaf aan de voorkant niet veel prijs over de inhoud van de dag. “Serious Gaming geeft je de ruimte om te oefenen met het werken onder de Omgevingswet. Dat maakt het geweldig om te doen. Laat je verassen”. Met een groep van 18 sterk ervaarde bij de gemeente Den Haag hoe het is om door middel van Serious Gaming bezig te zijn met integraal afwegen. De conclusie dat dit eenvoudig is, kunnen wij helaas niet trekken. Maar uitdagend en energiek zeker wél!

 

In verschillende teams gingen we aan de slag met de nieuwe werkwijze die de Omgevingswet in 2021 inzet. We kregen een rol als ambtenaar Economie, Wonen, Verkeer en vervoer, Natuur en Milieu, Maatschappelijke voorzieningen of Buurtbewoner. Vanuit deze verschillende oogpunten vernieuwen we samen het Deltaplein in Kijkduin. En dat via een digitale 3D wereld met reële brongegevens en realistische doelen.

 

Aan het eind van de Serious Game was er ruimte voor evaluatie. Wat opviel is dat je toch snel vanuit je eigen rol, en dus belangen en doelen, naar de opgave kijkt. Echt de tijd en ruimte nemen om eerst met elkaar het juiste gesprek aan te gaan bleek ook voor ons een opgave. Wie staat er op om deze rol op zich te nemen? En als je het vernieuwingsvraagstuk vanuit de gemeentelijke rollen nog probeert scherp te krijgen, hoe ga je dan om met bewoners die vragen hebben of op voorhand al hun eisen en meningen kenbaar maken? En hoe voelt het nou om je eigen belang te laten gaan ten dienste van het algemeen belang?

 

Kortom, de Serious Game hielp een ieder van ons weer te reflecteren op ons eigen denken en handelen. En dat blijft seriously gewenst en nodig!Terug
Jong Leefomgeving op TwitterJong Leefomgeving op LinkedInContactgegevens Jong Leefomgeving...Jong Leefomgeving bedankt...
FJ Design